Angličtina v Charitním středisku „Kometa“

V průběhu minulého školního roku vyplynulo z rozhovorů s klienty, že častým problémem, s kterým se potýkají ve škole, jsou špatné známky z anglického jazyka. Z toho důvodu již od srpna probíhá díky spolupráci s jazykovou školou Pygmalion v našem středisku každý týden doučování angličtiny. Tuto spolupráci nám umožnila nadace OKD, která nám poskytla finance.

Klienti si doučování velmi chválí a rádi na něj dochází. Většina klientů mělo zprvu z doučování strach. Toto mohlo pramenit ze špatné zkušenosti s lektory, kteří obvykle anglický jazyk vyučují. Spoustu klientů si vypěstovalo k učení angličtiny nechuť ze školy a to zejména proto, že se nesetkali s chápajícím a podporujícím lektorem. Po návštěvě doučování ve středisku však často klienti mění názor a angličtinu začínají mít, čím dám více v oblibě. Tato změna nastává právě díky paní lektorce, která za námi do střediska pravidelně dochází. Její chápavý, citlivý a také individuální přístup již přesvědčil nejednoho klienta, že učení se anglicky nemusí být vždy jen otrava. Paní lektorka připravuje pro naše klienty zábavné, aktuální a individuálně zaměřené lekce. Paní lektorku jsme se rozhodli vyzpovídat a udělat s ní krátký rozhovor.

Od kolika let jste se začala učit anglický jazyk?
„Angličtinu se učím od svých devíti let, tedy od třetí třídy základní školy.“

Čím vás oslovil zrovna Anglický jazyk?
„Nějakou dobu jsem pobývala v Anglii a angličtina mi šla a také mi přirostla k srdci.“

Věnujete se aktivně i nějakým jiným jazykům?
„V současné době se zabývám jen Angličtinou.“

Co vás baví na práci s dětmi?
„Na práci s dětmi mě nejvíce baví jejich opravdovost a bezprostřednost. Ráda děti inspiruji a motivuji v učení se anglického jazyka.“

Co děláte ráda ve svém volném čase?
„Mám ráda procházky, také ráda zajdu s přáteli na kávu, ale také si moc ráda doma jen přečtu nějakou fajn knížku, nebo se podívám na televizi.“

nokd_logo_horizontalni

Nadace OKD   Pygmalion, s.r.o.