Maminky se učí vařit jednoduchá jídla a kombinovat potraviny, proto se společně s pracovnicí p. Geilerovou dohodly, že vyzkouší mexické rizoto, do kterého dají fazole a zeleninu.
Využily i bylinky z naší bylinkové zahrádky a uvařily velmi chutný oběd pro sebe a děti. Potraviny byly použity z potravinové banky. V příštím vaření by si chtěly maminky upéct nebo usmažit něco sladkého, ale opět něco netradičního.
Suroviny
Rýže, 1 cibule, 1 vepřová konzerva, sůl, olej, zelenina – mrkev, sterilované bílé fazole, pórek, papriky, rajčata, rajčatový protlak, sůl. Bylinky – tymián, oregano, petržel.
Dáme vařit rýži. V hrnci osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme konzervu, zeleninu, rajčatový protlak, sůl a mícháme, než se konzerva naprosto rozmíchá a pustí šťávu, zalijeme trochou vody. Postupně přidáme hotovou rýži a vše ještě pořádně promícháme.