Děkujeme všem, kteří se zapojili do sbírky KRABICE OD BOT

Charita Česká Těšín se v letošním roce poprvé zapojila do sbírky “Krabice od bot” a navázala tak na 6 ti letou tradici, kdy tuto sbírku ve městě Český Těšín zajišťovala firma Insgraf.  Do sbírky se spolu s Charitou Český Těšín zapojilo i Divadlo Český Těšín, kde dárci měli možnost předávat své rezervované dárky.

Princip sbírky je jednoduchý. Ten, kdo chce pomoci dětem, které to potřebují, a darovat jim na Vánoce dárek zabalený do krabice od bot, si dárek zarezervuje na webových stránkách sběrná místa (krabiceodbot.cz). Pak už jen stačí dárek v daném čase donést na sběrné místo.

Pracovníci dárky zkontrolují, zabalí a poté už dárky putují do organizací, které se do sbírky zapojily.  Jedná se zejména o azylové domy, dětské domovy, sociálně aktivizační služby pro rodiny a dětmi, odbory měst a další služby, které pracují s dětmi.

V letošním roce jsme vybrali a předali celkem 352 dárku. Děkujeme všem, kteří se do sbírky zapojili a umožnili tak dětem prožít krásné Vánoce. Věříme, že tato krásná tradice bude pokračovat i nadále.

Přejeme všem krásné prožití vánočních svátků a mnoho zdraví a štěstí po celý rok 2024.

Mgr. Jana Turoňová, vedoucí sekce prevence

403618113_329924466457816_1132954854607219698_n